BIOGRAFIE

Over Frank Smeekens

Mijn levensverhaal

De carrière van Frank Smeekens

Frank Smeekens werd geboren op 26 mei 1974 in Breda. Frank begon zijn zangcarrière echter onder de rook van Tilburg in de gemeente Goirle. Hier begon hij te voetballen bij de lokale voetbalvereniging GSBW. Naast het voetballen trad Frank regelmatig op in de kantine van zijn voetbalclub, waar hij onder andere liedjes zong van Frans Bauer en Bobby Prins.

Frank’s faam steeg snel nadat hij meedeed aan een talentenjacht en aan de voorrondes van het Festival van het Levenslied in Tilburg. Hier eindigde Frank als 2e in zijn voorronde en alhoewel hij de finale niet had gehaald was zijn naam gevestigd. Sinds zijn optreden werd Frank ineens uitgenodigd door café-eigenaren om op te treden in verschillende Brabantse kroegen en wisten ook privé-personen hem te vinden voor allerlei feesten.

Een jaar later trad Frank Smeekens al op in een volle Bavaria Bierhal tijdens de beroemde Tilburgse Kermis. Hierdoor vestigde Frank zijn naam als zanger definitief in de wijdere regio.

Van alle markten thuis

In de daaropvolgende jaren trad Frank Smeekens op bij een grote verscheidenheid aan evenementen door heel Brabant. Zijn roem oversteeg langzaam ook de provincie, want Frank werd ook steeds vaker uitgenogigd om elders in Nederland op te treden. Van verjaardagen tot bruiloften en van optredens in cafés tot feestjes bij sportclubs, Frank was overal te vinden.

Dit sluit geheel aan bij de filosofie van Frank. Volgens hem is het namelijk van groot belang “dat je je gezicht op zo veel mogelijk plaatsen laat zien”.

Frank’s veelzijdigheid is ook terug te vinden in zijn muziek, want hij is van alle markten thuis. Hij zingt met net zo veel plezier bekende smartlappen en klassiekers uit het levenslied als rock songs en evergreens. Frank is dan ook een echte artiest die leeft voor de muziek en het vermaken van zijn publiek!

Singles en albums

Na een aantal jaar bracht Frank Smeekens eindelijk zijn eerste single uit. In het jaar 2000 bracht Frank namelijk zijn lied “Kleine Dingen” uit als single bij CK Productions, het label van Corry Konings. Kleine Dingen werd een regionale hit die veel werd gedraaid bij radiozenders zoals 8FM. Nog steeds zingen mensen spontaan mee bij het horen van dit lied!

Een jaar later bracht Frank zijn lied “Zonneschijn aan ‘t strand van San-José” uit als single in eigen beheer. In 2003 bracht hij zijn zomerse hit “Amor, amor” uit bij platenmaatschappij H.J.D.M. in Deurne. Dit bracht Frank verdere bekendheid, en hij werd dan ook uitgenodigd om op te treden op TV in het veel bekeken feestprogramma “Brabant Party”.

In 2004 bracht Frank Smeekens eindelijk zijn eerste volledige album uit. Dit album kreeg de titel “Zon, zee, strand” mee en stond vol met liedjes geschreven door Henk van Broekhoven, André Kooiman en natuurlijk Frank zelf. Van dit album verscheen ook een DVD versie getiteld “ik voel me goed”. Het album bleek erg populair te zijn en werd dan ook veel gedraaid door diskjockeys bij lokale radiostations.

Frank had duidelijk de smaak te pakken, want in 2005 bracht hij samen met collega-artiest Vinzzent de swingende Rock & Roll single “Je bent alles” uit.

Optredens

Na de lancering van zijn eerste single en album ging het Frank Smeekens ook voor de wind met optredens. Zo werd Frank op steeds grotere evenementen geboekt om op te komen treden, waaronder bijvoorbeeld het Festival van het Levenslied in Tilburg en Waalwijk. Ook heeft Frank opgetreden op het Muziekfeest op het Plein, wat op TV werd uitgezonden door de AVROTROS.

Frank heeft dan al met veel bekende Nederlandse artiesten het podium mogen delen. Ook heeft hij bij enkele grote artiesten in het voorprogramma gestaan. Het gaat hierbij om bekende namen zoals Corry Konings, Jan Smit, Marianne Weber, Jannes, Wolter Kroes, Jody Bernal, de Havenzangers, Rob van Daal en Grad Damen.

Ontdek meer over Frank Smeekens

Boek Frank Smeekens nu voor jouw feest!

Voor al je feesten, festivals, bruiloften, verjaardagen en andere evenementen.